Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012


  •    INTERESTING PROJECT BY LEONTIOS PETMEZAS AND CHRISTINA FLOROY
    Πρόκειτε ουσιαστικά για τη πρώτη έκθεση,το πρώτο δρώμενο τέχνης και πολιτισμού που θα παρουσιάσει ο χώρος τέχνης ''Art Kolonaki'' και ο Γιώργος Γουρλάς εγκαινιάζοντας τη νέα φθινοπωρινή-χειμερινή εικαστική περίοδο 2012-2013.
    Το εντυπωσιακό event του Λεόντιου Πετμεζά και της Χριστίνας Φλώρου έχει απόλυτα σπονδυλωτή υφή καθώς στη πορεία εξελίσεται σε ενα πρωτότυπο happening και στη συνέχεια σε μια ιδιότυπη performans που θα βασίζεται σε ενα διαφορετικό project και concept.
    Στα πλαίσια του ευρυματικού δρώμε
    νου ''Παρ-ενθέσεις Ζωής'' εκτός από τη παρουσίαση των νέων πινάκων η Χριστίνα Φλώρου θα αποδώσει θεατρικά, ποιήματα του Λεόντιου Πετμεζά απο πρόσφατες ποιητικές συλογές που έχει εκδόσει.

    Ο επιμελητής και διοργανωτής της έκθεσης Γιώργος Γουρλάς αναφέρει για την εικαστική εργασία των δύο δημιουργών:

    ''Oι δύο καλλιτέχνες μεταφέρουν στο κοινό εικαστικά διδάγματα από μια εικόνα συνοχής και συνύπαρξης που ως πολιτική πράξη εμφορείται άμεσα από φωτεινές και ζωτικές ενσωματώσεις που δίνουν προτεραιότητα στη χρωστική ουσία. Στις συνθέσεις τους καθοριστικό στοιχείο είναι η επισήμανση της μεταμοντέρνας και νεωτεριστικής άποψης που συνειδητά στοχεύει σε ανώτερες κατακτήσεις που στηρίζονται στη λογική πνευματικότητα.
    Η συνολική δημιουργία τους στην ενότητα ''Παρ-ενθέσεις Ζωής'' μπορεί εύλογα να ειδωθεί σαν εγκατάσταση με ζωγραφικές παρεμβάσεις που σχολιάζονται και επεκτείνονται , που συγκινούν και πείθουν καθώς πηγάζουν από γνήσιες καταστάσεις που διαποτίζουν την αναγκαιότητα της αλλαγής στη τέχνη σε καιρούς χαλεπούς.Toλμούν την ανατροπή και την ανυπακοή.
    Η παρουσία των δύο καταξιωμένων δημιουργών στο χώρο Art Kolonaki είναι μία εικαστική αφήγηση,ενα ταξίδι με έντονα στοιχεία ονειρικής διάστασης με συνέχιση στη διάθεση αναζήτησης κάθε ευαίσθητης ισορροπίας .
    Σε ευρύτερο πεδίο φέρνουν κοντά στην ψυχοσύνθεση του κοινού ιδεογραφικές γραμμικές τάσεις και ροπές . Μέσα από τις πολλαπλές τοποθετήσεις αναπαράγουν ένα εκρηκτικό υλικό με τεχνοτροπικά δεδομένα προπτικής και προόδου .Οι συλλήψεις τους ενυπάρχουν σε ένα περιβάλλον ανάτασης που πολυδιάστατα προσφέρεται για πολλαπλές προσεγγίσεις.''
    Την έκθεση θα επενδύσει μουσικά ο εμπνευσμένος δημιουργός Ιωάννης Βαμβακάρης.

    O Λεόντιος Πετμεζάς και η Χριστίνα Φλώρου είναι ιδιαίτερα γνωστοί στο πολιτιστικό χώρο καθώς ασχολούνται με διάφορες μορφές τέχνης και η παρουσία τους εχει επισημανθεί από κριτικούς και αλλους πνευματικούς ανθρώπους.
    Το θεατρικό εργο ''Περιμένοντας τον....Πίντερ'' του Λεόντιου Πετμεζά βασίζεται στο βιβλίο της Χριστίνας Φλώρου ''Κροκοδείλια δάκρυα''.
Λυκαβηττού 2010673 Athens, Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου