Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

BIOΓΡΑΦΊΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΠΕΤΜΕΖΑ

Ο Θεωρητικός και Ιστορικός της σύγχρονης τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς αναφέρεται με βιογραφικό σε δύο Διεθνή λεξικά. Στο λεξικό Who is Who των Προσωπικοτήτων της Ελλάδας και στο λεξικό με τους 2000 Οutstanding Artists and Designers of the 20th Century του International Biografical Centre του Κambridge.
Προέρχεται απο οικογένεια οπλαρχηγών του 1821,Μακεδονομάχων,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ,της Δημοκρατίας και ευεργετών του Εθνους.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκανε διδακτορικό στα ΜΜΕ.Σπούδασε Ζωγραφική, Θεωρία και Ιστορία τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Κοπεγχάγης και Δημοσιογραφία στο Ίδρυμα Μπότση και στη σχολή του Antenna. Έχει παρακολουθήσει ιστορία τέχνης και ζωγραφική σε σχολές της Αμερικής,της Αγγλίας,της Βουλγαρίας, της Γερμανίας,της Ιταλίας,της Ουγγαρίας ,της Τσεχίας.
Εργάστηκε ως σύμβουλος πολιτιστικών σχέσεων και επικοινωνιολόγος σε πολιτιστικούς οργανισμούς, ως επιστημονικός συνεργάτης και σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας σε Διεθνή Ιδρύματα και σε γραφεία πολιτικών.
Έχει γράψει μέχρι σήμερα 6 βιβλία: "Η αισθητική ενατένιση του Κ. Ευαγγελάτου ’’(2001), ‘’Στιγμές του χρώματος’’ (2002), ‘’Μεταίχμιο εικαστικής λύσης’’ (2003), ’’Συνειδησιακές ρήσεις’’ (2008), ’’Συνειδησιακές ρήσεις’’ ανανεωμένη έκδοση,(2009)''Γιάννης Κουτσοχέρας-Ο ηθοπλάστης διανοούμενος της πολιτικής συνείδησης'' (2010).
Εχει γράψει 16 θεατρικά έργα: ’’Η άλλη πλευρά εί ναι πάντα το τίποτα’’ (1982), ‘’Ήταν ψεύτικη αγάπη’’ (1985), ‘’Το πάνω δωμάτιο" (1988), ‘’Πού είναι το χαρτί;’’ (1989), ’’Οσμή από γλυκό’’
(1993),''Yπόθεση παγκαρίου'' 1994 ‘’Παράξενη γυναίκα’’ (1996), ‘’Πορεία πάθους’’ (1998), ‘’Σκέψη συνείδησης’’ ( 1999), ‘’Μέσα στο χρυσό κουτί’’( 2000), ‘’Περιμένοντας και το δεύτερο’’ (2001), ‘’Όχι αμοιβαία έλξη’’ (2003), ‘’Η πρώτη λαμπερή μέρα’’ (2004), ‘’Άνοιξε αυτή τη πόρτα’’ ( 2006), ‘’Αν έρθει πάλι εκείνος’’(2007),’’Περιμένο- τας το …Πίντερ’’(2009), βασισμένο σε βιβλίο της Χριστίνας Φλώρου Τα θεατρικά έργα του έχουν ανέβει με επιτυχία στο Θέατρο.
Τη περίοδο1996-2010 συνεργάστηκε με τον εκδοτικό και διαδυκτιακό όμιλο του Ιωάννη Βέλλη.
Τη περίοδο 2004-2010 ήταν καλλιτεχνικός Διευθυντής και επιστημονικός σύμβουλος του εικαστικού θεσμού "Τέχνης Φλόγα" του Υπουργείου Πολιτισμού.
Από το 2007 είναι επιστημονικός σύμβουλος του Διεθνούς Μουσείου Σύγχρονης τέχνης''Βασίλης Χαλκιδιώτης ''της Ιταλίας.
Εχει επιμεληθει πολλές από τις πιο σημαντικές εκθέσεις των τελευταίων χρόνων και είναι ο ανθρωπος στον οποίο οφείλουν την καλλιτεχνική ύπαρξη και υπόσταση τους αρκετοί δημιουργοί.
Εκθέτει συχνά εικαστικά έργα του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και έχει λάβει επιδοκιμαστικά εγκώμια από επιφανείς κριτικούς.
Εργάζεται ως κριτικός τέχνης σε εφημερίδες, περιοδικά,στο ραδιόφωνο και στη τηλεόραση και ως σύμβουλος τέχνης.
Είναι Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας ''Καιροί
Δράσης''' που ιδρύθηκε σε συνεργασία με τον
Ακαδημαικό-καθηγητή Νικόλαο Λάο και δραστηριοποιήτε στη διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων όπως συμπόσια,ημερίδες,συνέδρια , επιμέλεια εκθέσεων και εκδόσεων, παρουσιάσεις,συναντήσεις τέχνης και Φεστιβάλ σε συνεργασία με Δήμους, Νομαχίες,Πρεσβείες,Υπουργεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Διδάσκει ζωγραφική, δημοσιογραφία και ιστορία τέχνης.
Συχνά είναι εισηγητής σε διεθνή συνέδρια τέχνης και μέλος σε επιτροπές, εταιρείες, σωματεία, ομοσπονδίες, συνδέσμους και ενωσεις μεταξύ άλλων της ΕΣΠΗΤ .
Εχει αναπτύξει γόνιμη δυναμική, αγωνιστική, πολιτιστική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση.
Εχει τιμηθεί για τη προσφορά του από επιστημονικούς και άλλους φορείς,από Πρεσβείες και Προξενεία ξένων Κρατών.Μεταξύ άλλων το 2009 τιμήθηκε με το παράσημο του Αξιωματικού του Τάγματος του Αγίου Λαζάρου της Ιερουσαλήμ και
το 2010 με το Αριστείο Προσφοράς 2010.Αναφορές για τη παρουσία του υπάρχουν σε εκδόσεις και σε site του Ιnternet.Θεωρείτε Διεθνής Ιστορικός Τέχνης.
Exει επισκευθεί τις πέντε ηπείρους.
Ανήκει σε διεθνή δίκτυα διανοουμένων που εχουν αποστολή τη διατήρηση της ειρήνης στο κόσμο μέσα από τη σχέση του ανθρώπου με τη Τέχνη και στο κύκλο των πνευματικών ανθρώπων της Διεθνούς Τεκτονικής Εταιρείας των ΙLLUMINATI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου