Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 2010 ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς τιμήθηκε με το ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 2010

Το MEDIA GROUP NEAPOLIS της Μακεδονίας στα πλαίσια του θεσμού ‘’ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 2010’’που έχει καθιερώσει τίμησε φέτος το καταξιωμένο Ιστορικό και θεωρητικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά για τη μακρόχρονη επικοδομιτική και γόνιμη προσφορά του στη τέχνη και στον άνθρωπο.
Η τιμητική διάκριση ανήκε στη κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο γνωστό Πολυχώρο Μπάτης (4ο χλμ Καβάλας-Ν.Περάμου) στην αίθουσα OdysSea.
O Λεόντιος Πετμεζάς σύμφωνα με εγκυρα διεθνή λεξικά θεωρείτε ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ιστορικούς και Θεωρητικούς τέχνης.
Σπούδασε Νομικά ,Πολιτικές Επιστήμες ,Ιστορία τέχνης και ζωγραφική ενώ μα θήτευσε κοντά σε κορυφαίους δημιουργούς. Έχει γράψει 6 βιβλία και 18 θεατρικά έργα. Δοκίμια ,μελέτες, προσεγγίσεις και διατριβές του για τη τέχνη δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και παρουσιάζονται στη τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.
Έχει πραγματοποιήσει ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε γνωστούς χώρους τέ χνης ανά το κόσμο. Για τη ζωγραφική και τη πέννα του έχουν γράψει εγκώμια επιφανείς άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης. Έχει τιμηθεί για τη δημιουργία και τη προσφορά του. Έργα του έχουν κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Εκτεταμένες αναφορές για τη παρουσία του υπάρχουν σε site του Ιnternet.
Επιμελείτε εκθέσεις διακεκριμένων καλλιτεχνών. Διοργανώνει φεστιβάλ, συμπόσια και πολιτιστικά happenings και events σε συνεργασία με Δήμους, Νομαρχίες, Πρεσβείες, Υπουργεία και φορείς Πολιτισμού στη Ελλάδα και στο Εξωτερικό που θεωρούνται μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα. Συχνά είναι εισηγητής και ομιλητής σε διεθνείς συναντήσεις για τη τέχνη. Διδάσκει ζωγραφική και ιστορία τέχνης. Εργάζεται ως επιστημονικός σύμβουλος και εικαστικός επίτροπος.Θεωρείτε διεθνής ιστορικός τέχνης .Εχει ταξιδέψει στις πέντε Ηπείρους.Eχει πολύχρονη και γόνιμη συνδικαλιστική Δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου